Hund på restaurangen

Nu tar vi med hundarna överallt vi går och de får till och med följa med oss på våra restaurangbesök. Men när man är ute och äter med sin hund är det viktigt att aldrig ge hunden av den mat som man själv äter.

I Göteborgs-Posten kan man läsa att det blir allt vanligare att man får ta med sig hunden ut på restaurang. Varför fler restauranger tillåter hundar kan bero på att restauranger har blivit en större del av vardagen och i vardagen måste hundarna med. Även om hundarna blivit fler på restaurangerna har man inte fått fler frågor om reglerna kring hund på restaurang till miljöförvaltningen. Det är nämligen alltid den enskilde restaurangägarens val att tillåta hundar och då är det hen som har allt ansvar.

Hunden vill ha hundmat

Om det är så att man tar med sin hund med ut på restaurang är det viktigt att man inte matar hunden med den mat som finns på restaurangen. Hundar ska nämligen inte äta mat som är till för människor, utan mår allra bäst när de får anpassad hundmat. Mat som verkligen passar hunden kan man hitta exempelvis på Vetzoo. Hos dem kan man även hitta annat som passar till hunden, som leksaker och hälsotillskott. För att ta del av företagets sortiment kan man bland annat surfa in på deras sociala medier.

Choklad farligt för hunden7962211-asian-woman-feeding-poodle-dog

Även om hundarna inte ska äta någon människomat överhuvudtaget är det vissa saker som man verkligen bör undvika att mata sin hund med. I Expressen kan man läsa att man absolut inte ska ge sin hund choklad eftersom den kan kräkas och få oregelbundna hjärtslag. Man ska heller inte ge hunden russin, lök, jäst, macadamianötter eller avokado.

Post Navigation