Här är hunden välkommen

Allt fler skaffar sig hund i storstäder och en vanlig fråga som nyblivna hundägare ställer är: vart får jag ta med mig hunden någonstans? Till en massa platser – i alla fall i Stockholm.

hundvardDet är populärt att ta med sig hunden vart man än går i storstäderna, något vi tidigare berättat om, och visst finns den ett rad olika platser dit hunden är välkommen. Dessutom är det bara att fråga i butiker och restauranger många gånger om huden är välkommen eller inte. Ibland kanske hunden inte får sitta med vid matbordet på restaurangen, men kanske finns det en liten innergård den kan få uppehålla sig vid – det är som sagt bara att vänligt och försiktigt fråga, och det gärna innan man bokat sitt bord så man vet om man ska ta med vovven eller inte. Men visst finns det även en hel del platser dit hunden alltid r välkommen i Stockholm utan att man behöver fråga, och det är något som Dagens Nyheter sammanställt en lista på.

Här får hunden vara med:

  • Hunduddens kafé och bistro – denna servering hittas på Södra Djurgården och serverar både mat och konditorivaror till oss människor och till hundarna har man en helt egen meny med märgben och hemlagat godis.
  • Coffee and friends – på Dalagatan mitt i city hittas Vasastans hundcafé vars hundmenyn erbjuder fine-dining till hundarna i form av snittar med olika innehåll, leverpastej. Blodpudding och annat smått och gott för hundarna att fika på, precis som man även serverar traditionellt fika till oss människor.
  • Häringe slott – hittas i Västerhaninge dit man kan ha med hunden i alla hotellrum, matsalar och slottssalar, plus att matte och husse även kan lyxa till det lite extra genom att köpa massage till hunden och servera lyxig charkuterier eller köttdelikatesser.
  • Café Blomma – hittas i Åkeshov och har servering både inne och ute för tvåbenta och fyrbenta med varsina menyer.
  • Kina slott – hittas i Drottningholms slottspark har kanske inte en riktig hundmeny, men hunden är välkommen i alla fall på gårdsserveringen och en bit bort hittas dessutom hundöarna där hundarna får springa fritt.

Post Navigation